marți, 22 ianuarie 2013

What the bleep Do We Know!? - cu subtitrare



What the bleep Do We Know!? este un film care combină interviurile stil-documentar , animatii computerizate , şi o naraţiune care postulează o conexiune spirituală între fizica cuantica si constiinta . 

Intriga urmareste povestea unui fotograf surd;in timp ce ea întâlneşte obstacole emoţionale şi existenţiale în viaţa ei, ea ajunge să ia în considerare ideea că conştiinţa individuală şi de grup pot influenţa lumea materială .

Experienţele ei sunt oferite de realizatori ca o ilustrare a tezei filmului despre fizica cuantica si constiinta. Filmul a fost criticat pentru reprezentarea gresita a ştiinţei, care conţine pseudoştiinţă , şi a fost descris ca misticism cuantic.

Succesul filmului What the Bleep Do We Know!? a fost doar începutul calatoriei. Multi români au vazut deja acest film, desi în mod oficial el nu exista în România. 

Modul în care a circulat („underground”) graieste el însusi despre setea de cunoastere a românului, dar si despre cât de mult era asteptat un asemenea film. Este un film care zguduie din temelii perceptia si atitudinea umana, un film care a creat fani printre toate nivelurile de receptare, inteligenta si cunoastere. 

Producatorii si scenaristii lui au simtit ca trebuia sa aduca si „negrul” cuvântului pe albul hârtiei. Alt nivel de receptare si, mai ales, alte posibilitati de a aduce alte informatii, ori de a le întari pe cele existente în film. 



Urmariti documentarul cu subtitrare aici:

http://www.filme-gratis-online.ro/what-the-bleep-do-we-know-2004/



Exista si cartea tradusa in romana pentru cei care doresc sa o citeasca.

Ce naiba ştim noi, de fapt!?    -  http://www.divin.ro/?53t4l&v7f2k=2212

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu