marți, 27 noiembrie 2012

UNGRIP / Scăpat din gheare (RO)

"Libertatea, deci, înseamna suveranitatea individuala si nici un om nu poate cunoaste libertatea, pâna când fiecarui individ nu i se recunoate dreptul de a fi unicul suveran legitim asupra propriei persoane, asupra timpului si proprietatii sale, fiecare om traind si actionând pe propria sa raspundere."
Josiah Warren 
(1798–1874)

Paradise or Oblivion / Paradis sau Uitare

Un documentar , creat de Proiectul Venus. Acest documentar scoate la iveala simptomele negative cauzate de sistemul nostru actual.Aceasta prezentare video pledeaza pentru un nou sistem socio-economic, care este actualizat pâna în prezent la nivelul de cunostiinte pe care le detinem,  oferind munca de o viata a inginerului social, futurist, inventator Jacque Fresco, pe care el il numeste o economie bazat?? pe resurse.
Paradis sau Uitare, prin Proiectul Venus, introduce privitorul într-un sistem de valori mult mai adecvat, care ar fi necesar  pentru a permite omenirii sa se dezvolte armonios. Aceasta alternativa depaseste nevoia unui mediu monetar bazat pe control si orientat spre deficit in care ne aflam în prezent.


Sal Rachele despre anul 2012 (subtitrat în limba română)

O prezentare argumentată științific a schimbărilor ce au loc pe Pământ și în sistemul nostru solar în anul 2012, precum și în perioada de vârf a Saltului Galactic (2015-2035).