miercuri, 30 ianuarie 2013

Adevarul si practica iubirii


Iubirea nu este ceva care exista sau nu in noi, fie fata de noi insine sau de altii. A iubi este ceva ce invatam sa facem. Si a iubi neconditionat este o practica care tine toata viata.

Iubirea este mai degraba o senzatie decat un concept cerebral. Prin urmare, este o experienta nu o intelectualizare. Pentru Sursa, asadar pentru Sinele etern si transcedental, iubirea nu este doar o emotie sau o virtute. Iubirea se afla la baza tuturor fiintelor fizice si non-fizice.

Exista multe culturi pe glob care folosesc diferite cuvinte pentru a defini diferitele feluri de iubire. In limba engleza, cuvantul "iubire" este folosit pentru a desemna o gama larga de experiente. "Iubire" este cuvantul pe care il folosim ca sa definim stari sentimentale, atitudini, placeri sau afectiuni puternice simtite pentru multe lucruri de la atasari romantice pana la atasari sexuale sau platonice.

Utilizarea acestui termen de "iubire" pentru a acoperi toate aceste definitii precum si starile emotionale complexe, este partial responsabila pentru confuzia pe care oamenii din ziua de azi o au in ceea ce priveste ideea de iubire. Asadar, este benefic atunci cand intelegem iubirea, sa devenim familiari cu felul in care universul vede iubirea.

Iubirea este sentimentul profund de unitate totala si completa. Deoarece Sursa este o experienta a unitatii, este intr-o stare de iubire constanta si neconditionata. Pentru ca noi ne aflam temporar in aceasta experienta a realitatii tridimensionale a "separarii", iubirea neconditionata este un spatiu sentimental, este o atitudine mentala, este o decizie pe care o luam si cel mai important, este o abilitate ce trebuie dezvoltata.

Dar a iubi neconditionat nu este ceva ce poate fi experimentat in afara parametrilor de valoare. Daca iti bazezi valoarea ta sau a altora pe factori externi, cum ar fi ceea ce o persoana face si spune, talentele altora, genul lor, aptitudinile lor, sau deficientile lor etc, practici iubirea conditionata.

A iubi neconditionat inseamna a vedea adevarata esenta a propriei valoare precum si valoarea altora.

Toate lucrurile create, au fost create din dragostea de a iubi. Pentru a iubi neconditionat pe altii inseamna sa vezi ca valoarea nu are nimic de-a face cu factorii externi(adica orice ce o persoana lasa in urma atunci cand paraseste aceasta viata). Sa vezi natura identica dintre tine si esenta lor de baza. Odata ce ai facut acest lucru, devine mai usor pentru tine sa permiti sa experimentezi si sa recunosti ceea ce este neschimbator, acel etern spatiu sentimental al unitatii, indiferent de conditiile care fac diferenta dintre tine si ei in aceasta viata.

Ar fi adevarat sa spunem ca iubirea este un fel de constientizare spirituala. Nimeni pe acest pamant nu practica in mod deliberat "iubirea conditionata". Dar majoritatea oamenilor de pe pamant, practica iubirea conditionata automat, in lipsa unei alte alternative.

Adesea, acest model automat apare ca urmare a faptului ca oamenii nu stiu mental alt mod de a iubi, pentru ca iubirea conditionata este felul de iubire ce le-a fost demonstrata in majoritate de-a lungul vietii lor (si oamenii invata in primul rand din exemple). De asemenea, de multe ori oamenii practica iubirea conditionata deoarece cei mai multi dintre ei au uitat natura lor eterna, non-fizica.

Cand te simti rau din punct de vedere emotional pentru ca te concentrezi pe ceva ce nu-ti place la tine sau la altcineva, folosesti acel ceva la care te concentrezi, drept scuza pentru a refuza Sursa, si prin urmare iubirea, sa intre in viata ta (asa cum ar veni de altfel in mod firesc, fara piedici). Te afli la momentul cand spui ca iubirea ta este conditionata de ceva extern, inainte de  a putea simti iubirea. 

Nicaieri nu este mai puternic acest concept decat in relatia dintre tine si tu. Niciodata suferinta nu exista cu referire la o alta persoana. Intotdeauna este rezultatul relatiei dintre tine si tu. Niciodata nu vei putea sa experimentezi altceva decat relatii externe care sunt o potrivire exacta a relatiei intime pe care o ai cu tine insuti.

Daca ai putea asa ceva, ai sfida legile dupa care acest univers functioneaza. Deci, intrebarea reala pe care trebuie sa ti-o pui zi de zi in viata ta este, "Practic iubirea neconditionata cu mine insumi?"

Persoana (cu care iubirea neconditionata trebuie sa inceapa), este epicentrul a tot ceea ce este in realitatea ta.....tu insuti. De aici, este o promisiune, ca natura neconditionata a iubirii tale va reflecta in orice altceva din viata ta. Si vei primi inapoi, dublu !

-Teal Scott-